20 Temmuz 2017 Perşembe

Varolmanın Dayanılmaz Ağırlığı - Nikola Tesla





Adı: Varolmanın Dayanılmaz Ağırlığı - Aforizmalar-
Yazar: Nikola Tesla
Sayfa Sayısı: 78
Yayınevi: Aylak Adam



                     Arka Kapak:
Varolmanın Dayanılmaz Ağırlığı, Nikola Tesla'nın eserlerinden özenle derlenmiş bir şeçkidir.
----
"Nefretiniz elektriğe dönüştürülebilseydi bütün dünyayı aydınlatmaya yeterdi."
----
"Bütün canlılar evrenin çarkında iç içe geçmiş dişlilerdir."




                      Alıntılar:
*
Her şeyden çok kitapları sevdim.

*

Bir fikrin  başarısı, özünde var olan değerden ziyade çağdaşlarının tutumuna bağlıdır. Zamanlıysa hemen uygulamaya geçilir, zamansızsa, güneşin sıcağına aldanıp topraktan baş veren bir filiz gibi, bastıran donla büyüyemeden ölür.

*

Tarihin başlangıcından bu yana gerçekleşen bu en büyük savaştan [2.Dünya Savaşı] yeni bir dünya doğmalıdır -insanlığın fedakarlılarını haklı çıkaracak bir dünya. Bu yeni dünyada zayıf güçlünün, iyiyse kötünün süistimaline uğramamalı; fakir zenginin şiddetiyle aşağılanmamalı. Zihnin yaratımları, bilim ve sanat, topluma insanlığın daha iyi ve barış içinde yaşaması için hizmet etmeli, bireylerin bencilce servet edinmeleri için değil. Bu yeni dünya mazlumun ve hor görülenlerin değil, onur ve saygınlıkta birbirine eşit özgür insanlarla ulusların dünyası olmalı.

*

Yıkmak için inşa ediyoruz. Çalışmalarımızla kaynaklarımızın çoğu insafsızca heba ediliyor. İlerleyişimizi tahribatlarla damgalıyoruz. Gözümüzün gördüğü her yerde zaman, emek ve yaşam kaybı var. Sevimsiz bir manzara; ama gerçek bu.

*

Fikrimi çalmaları mühim değil... Asıl mühim olan kendi fikirlerinin olmaması.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder